Vergelijker: zorgverzekering

Aanvullende zorgverzekering

Aanvullende zorgverzekering kiezen

Er zijn verschillende soorten zorgverzekeringen. Je kiest helemaal zelf welke zorgverzekering jij af wil sluiten. Dit kan een basisverzekering zijn, maar ook een aanvullende verzekering. Op deze pagina lees je meer over het afsluiten van een aanvullende zorgverzekering. Ook lees je in onderstaande tekst hoe je de beste en de goedkoopste aanvullende zorgverzekering kunt vinden.

Wat is een aanvullende zorgverzekering?

Veel Nederlanders sluiten een basisverzekering af. Met deze verzekering ben je verzekerd van medisch noodzakelijke zorg. Met de basisverzekering kun je bijvoorbeeld naar de dokter, maar ook naar het ziekenhuis. De verzekering heeft een vrij grote dekking, maar lang niet alles wordt door de basisverzekering vergoed. Verwacht je ziektekosten die jouw basisverzekering niet vergoedt? Dan kun je een aanvullende verzekering afsluiten.

Een aanvullende verzekering is een verzekering die je bovenop de basisverzekering afsluit. Deze verzekering vergoedt bepaalde ziektekosten die de basisverzekering niet vergoedt. Denk hierbij aan de kosten van de tandarts, maar ook aan zorgkosten in het buitenland, orthodontie en fysiotherapie.

Voor een aanvullende verzekering betaal je extra premie. Voor je deze verzekering afsluit, is het goed om te bepalen of je hier wel of niet goedkoper mee uit bent. Zijn jouw zorgkosten lager dan de maandelijkse premie die je voor jouw aanvullende zorgverzekering moet betalen? Dan kun je beter alleen een basisverzekering nemen, om de extra zorgkosten zelf te betalen. Zijn je zorgkosten hoger dan de extra premie van de aanvullende zorgverzekering? Dan loont het wel om deze verzekering af te sluiten.

Voorbeelden van aanvullende dekkingen

Er zijn vele verschillende aanvullende dekkingen. Je kiest helemaal zelf met welke aanvullende dekkingen je jouw basisverzekering uit wil breiden.

Enkele voorbeelden van aanvullende dekkingen, zijn de volgende:

  • De aanvullende dekking voor de tandarts.
  • De aanvullende dekking voor orthodontie.
  • De aanvullende dekking voor fysiotherapie.
  • De aanvullende dekking voor brillen en/of lenzen.
  • De aanvullende dekking voor zwangerschap en de geboorte.
  • De aanvullende dekking voor zorg in het buitenland.

De populairste aanvullende dekking is de dekking voor de tandarts. Voor kinderen wordt er vaak een aanvullende dekking voor orthodontie afgesloten. Mensen die vaak naar de fysiotherapeut gaan, kiezen voor een aanvullende dekking voor fysiotherapie. Mensen die de kosten van hun bril en/of lenzen willen drukken, nemen deze aanvullende dekking. Vrouwen die zwanger zijn of willen worden, kiezen voor de aanvullende dekking voor de zwangerschap en de geboorte. En ben je regelmatig in het buitenland, bijvoorbeeld voor je werk? Dan kan het lonen om een aanvullende dekking voor zorg in het buitenland af te sluiten.

Aanvullende zorgverzekeringen vergelijken

Wil jij een of meerdere aanvullende zorgverzekeringen afsluiten? Dan loont het om deze verzekeringen met elkaar te vergelijken. Dit hoef je niet zelf te doen. Wij hebben namelijk  de Zorgvergelijker 2024 geplaatst die jou helpt om de beste en de goedkoopste aanvullende zorgverzekeringen te vinden.

Deze online tool werkt erg gemakkelijk. Voor je de tool kunt gebruiken, vul je wat gegevens in. Je geeft bijvoorbeeld aan bij welke verzekeringsmaatschappij je nu klant bent en wat jouw geboortedatum is. Heb je deze gegevens ingevuld, dan geef je aan wat voor soort zorgverzekering je af wil sluiten. Je geeft simpelweg aan welke aanvullende dekking of dekkingen jij wil gebruiken.

Vervolgens zoekt onze online zorgvergelijker naar verzekeringen die aan jouw eisen voldoen. Deze verzekeringen worden voor je op een rijtje gezet. Nu kun je de verzekeringen met elkaar vergelijken. Voor je het weet, heb je de beste en de goedkoopste aanvullende zorgverzekering gevonden. Deze zorgverzekering kun je direct afsluiten, zodat je deze volgend jaar kunt gebruiken.