Tegenwoordig kunnen wij bijna niet meer zonder internet. Je wilt onderweg je mailtjes kunnen beantwoorden, misschien wil je wel overal graag een filmpje kijken en luister je naar je favoriete nummers op Spotify. Diverse aanbieders bieden tegenwoordig onbeperkt mobiel internet aan. Dat betekent dus dat je eindeloos kan surfen op je smartphone en dat je te allen tijde kunt genieten van het browsen. Is onbeperkt mobiel internet ook echt onbeperkt? En waar kan je allemaal rekening mee houden? Op deze pagina lees je er meer over. Tevens kan je via onze website op zoek naar een voordelig abonnement.

Wat is onbeperkt mobiel internet?

Onbeperkt mobiel internet houdt in dat je eindeloos gebruik kunt maken van internet via je smartphone. Althans, dat zou je denken. Het betreft vooralsnog een abonnement dat nooit volledig zonder limiet is. Mobiele providers maken namelijk gebruik van een zogeheten Fair Use Policy (afgekort tot ‘FUP’). Het woord onbeperkt is daarom nooit echt helemaal zonder beperkingen.

Providers doen dit overigens niet zonder een reden. Men wil niet dat een simkaart dient als gewoon internet voor thuis. Zo’n dergelijke simkaart kan je namelijk ook voor andere doeleinden gebruiken. Je kunt het ook gebruiken voor een mobiele router (in plaats van voor je iPad of iPhone). Alhoewel de snelheid niet hetzelfde is als dat van een vaste kabel kan je toch flink besparen door op die manier te internetten. Dat is dus iets wat providers willen tegengaan.

Fair Use Policy

Als je kiest voor onbeperkt mobiel internet dien je je daarom te houden aan de Fair Use Policy. Dat houdt in dat je een dagelijks internetlimiet hebt. Gelukkig is dat limiet wel erg hoog. Meestal heb je zo’n 5 GB per dag. Als je over dit limiet heen gaat zal je een sms moeten versturen om jouw limiet te verhogen. Doorgaans verhoog je de limiet vervolgens weer met circa 1 GB. Dit kan je in principe eindeloos blijven verhogen zodat je daarmee kunt internetten zonder beperkingen. Houd er rekening mee dat de regels per provider verschillen. Iedere aanbieder heeft immers een eigen Fair Use Policy.

Wellicht zal je je nu afvragen: waarom werkt dit dan zo omslachtig? Dan is gelukkig simpel om uit te leggen. Als je een simkaart in je mobiele router stopt en vervolgens hier meerdere apparaten op aansluit zal je veel internetdata verbruiken. Het is dan erg vervelend als alle apparaten niet langer verbonden zijn. Juist daarom gebeurt dit ook omdat het niet is bedoeld als een Ziggo-verbinding.

Welke providers bieden onbeperkt mobiel internet aan?

Er zijn diverse providers die onbeperkt mobiel internet aanbieden. Je kunt zowel kiezen voor een telefoonabonnement (dus met toestel) als een sim only abonnement (zonder toestel). Onder andere de volgende aanbieders bieden dit aan: Budget Mobiel, KPN, Vodafone, Tele2 en T-Mobile. Daarmee bieden de grotere providers dergelijke abonnementen aan en kan je dus profiteren van betrouwbare internetsnelheden.

Heb je echt onbeperkt mobiel internet nodig?

Je zult jezelf altijd moeten afvragen of je wel echt onbeperkt mobiel internet nodig hebt. Wellicht heb je al wel voldoende aan 10 of 20 GB per maand. Ongelimiteerd is misschien ook wel erg extreem en duurder dan bijvoorbeeld 10 GB per maand. Uiteraard kan je daarom een goede vergelijking maken via onze website. Je bepaalt dan helemaal zelf waar je voor kiest.

Kijk uit voor onverwachte kosten

Als je kiest voor een abonnement met onbeperkt mobiel internet is het raadzaam om de voorwaarden goed door te lezen. Controleer wat er gebeurt als je de limiet overschrijdt. Is het zo eenvoudig als het versturen als een sms? Of zijn er andere gevolgen dat je bijvoorbeeld moet bijbetalen als je extra’s GB’s wilt? Blijf daarom altijd goed op letten en houd de app van de provider in de gaten.

Voordelige alles-in-1 pakketten

Diverse aanbieders bieden ook alles-in-1 pakketten aan. Wil je een goedkoop internetabonnement voor je smartphone, maar heb je thuis ook internet nodig? Je kunt abonnementen tegenwoordig met elkaar combineren. Als je bijvoorbeeld kiest voor Ziggo in combinatie met Vodafone krijg je dubbele data. Ook krijg je 5 euro op je Vodafone-abonnement. KPN heeft soortgelijke deals en ook kan je dit verwachten bij Tele2 en T-Mobile.

Ook wanneer je kiest voor een abonnement met onbeperkt mobiel internet kan je profiteren van deze deals. Dubbele data werkt misschien niet hetzelfde (omdat je immers onbeperkt internet hebt), maar korting op je abonnement is wel mogelijk. Check de deals in onze telecomvergelijker!

Vragen over onbeperkt mobiel internet?

Heb je misschien nog vragen over onbeperkt mobiel internet? Of heb je een vraag over het vergelijken via onze website? Dan kan je uiteraard contact met ons opnemen. Op werkdagen zijn wij bereikbaar en dan helpen wij jou natuurlijk graag verder.