Vergelijker: energie

Groene stroom

Groene stroom kiezen?

Wil jij groene stroom gebruiken in huis? Dan loont het om energiecontracten met groene stroom met elkaar te vergelijken. Door het energie vergelijken vind je de goedkoopste groene stroom. Met de goedkoopste groene stroom draag je bij aan een beter milieu, maar dan wel voor zo laag mogelijke energiekosten.

Wat is groene stroom?

Groene stroom wordt opgewekt voor een duurzame energiebron. Dit kan de zon zijn (zonne-energie), maar ook de wind (windenergie), water (waterkrachtenergie), biomassa (biomassa-energie) of warmtekracht (warmtekrachtenergie). Het verschil tussen een duurzame energiebron en een niet-duurzame energiebron, is dat een duurzame energiebron niet ‘op’ kan raken. De zon zal bijvoorbeeld altijd blijven schijnen en dit betekent dat er altijd zonne-energie is. Groene stroom van een duurzame energiebron is beter voor het milieu.

Groene stroom zelf opwekken

Je kunt ervoor kiezen om groene stroom zelf op te wekken. Dit doe je door zelf te investeren in een duurzame energiebron en deze in je woning te verwerken. De meeste mensen die ervoor kiezen om groene stroom zelf op te wekken, doen dit door zonnepanelen op hun dak te laten leggen. De zonnepanelen zorgen voor zonne-energie, dat direct aan de woning geleverd wordt en gebruikt kan worden voor allerlei doeleinden.

Groene stroom laten opwekken

Wil je zelf geen groene stroom opwekken? Dan kun je de stroom ook laten opwekken en vervolgens gewoon afnemen bij je energiemaatschappij. Dit doe je door een energiecontract met groene stroom af te sluiten. Sluit je een energiecontract met groene stroom af, dan ben je ervan verzekerd dat je energie van een duurzame energiebron geleverd krijgt. Je kunt groene stroom in huis gebruiken, zonder dat je zonnepanelen op je dak moet leggen of op een andere manier zelf groene stroom op moet wekken.

Waarom groene stroom?

De meeste mensen die een energiecontract met groene stroom afsluiten, doen dit om het milieu te beschermen. Groene stroom is beter voor het milieu dan grijze stroom. Door groene stroom te gebruiken, verklein je jouw ecologische voetafdruk. Je beschermt het milieu voor de volgende generaties, waaronder de generatie van je kinderen. Door jouw keuze kunnen zij later ook nog genieten van een goed milieu, zonder milieuproblemen.

Groene stroom vergelijken

Wil je zelf geen groene stroom opwekken? Dan sluit je een energiecontract met groene stroom af. Er zijn vele verschillende energieleveranciers die groene stroom energiecontracten aanbieden. Wil je het beste en het goedkoopste energiecontract vinden? Dan raden wij je aan energiecontracten van diverse aanbieders met elkaar te vergelijken.

Dit hoef je niet zelf te doen. Wij hebben namelijk een online tool ontwikkeld die jou helpt energiecontracten van diverse energiemaatschappijen met elkaar te vergelijken. Voor je deze tool kunt gebruiken, vul je eerst wat gegevens in. Je geeft niet alleen aan hoe jouw huishouden eruit ziet, maar ook wat je postcode is, op welk huisnummer je woont, wat je huidige energieverbruik is en wat voor meter je thuis hebt. Vervolgens geef je aan dat je groene stroom wil gebruiken. Dit doe je door de optie ‘Groen uit NL’ of ‘Groen uit EU’ aan te vinken.

Als je al je gegevens hebt ingevuld, gaat onze vergelijker direct aan de slag. Je krijgt nu alle energiecontracten te zien die aan jouw eisen voldoen. Omdat de energiecontracten in een handig overzicht staan, kun je ze gemakkelijk met elkaar vergelijken. Voor je het weet, heb je de goedkoopste energieleverancier voor groene stroom gevonden. Dit energiecontract kun je direct afsluiten. Je nieuwe energieleverancier zorgt ervoor dat je contract bij je huidige energieleverancier wordt opgezegd. Als de overstap gelukt is, kun je voordelige, groene stroom gebruiken in huis. Je draagt nu bij aan een beter milieu, zonder dat je veel geld uit moet geven aan duurzame energie.