Vergelijker: zorgverzekering

Zorgverzekering vergelijken 2024

Zorgverzekering vergelijken 2024 en besparen

Wil je graag zorgverzekering vergelijken 2024? Dat is ontzettend verstandig om te doen. Gedurende de periode halverwege november tot en met eind december kun je overstappen van zorgverzekeraar. Heb je je huidige verzekering opgezegd vóór 31 december? Ook dan kun je nog in de maand januari de overstap maken. Je zorgverzekering vergelijken voor 2024 is verstandig om meerdere redenen. Zo kun je onder andere kiezen voor de beste prijs, maar ook voor de geschikte dekkingen en zorgkeuzes. De goedkoopste zorgverzekering staat bovenaan in ons vergelijkingssysteem zodat je nooit te veel betaalt. Uiteraard vergelijk je 100 procent onafhankelijk en zal je daardoor nooit te veel betalen voor je volgende verzekering. Raadpleeg bovenstaande Zorgvergelijker 2024 en maak de overstap!

Waarom een zorgverzekering vergelijken 2024?

Zorgverzekering vergelijken 2024 is verstandig om meerdere redenen. Ontzettend veel Nederlanders kiezen er jaarlijks voor om de overstap te maken: ook als zij nog tevreden zijn over hun huidige verzekeraar. Overstappen van leverancier levert namelijk vaak ontzettend veel geld op. Elk jaar verandert het kabinet weer een aantal zaken aan jouw verzekering. Het kan dus zijn dat jouw huidige verzekering minder interessant is geworden. Misschien heb je een bepaalde dekking niet meer nodig of heb je juist wel een dekking nodig. Daarvoor is het ook belangrijk om na te gaan wat er veranderd is.

Een zorgverzekering vergelijken is ook nog eens erg eenvoudig. Je kunt dus veel geld besparen op een erg eenvoudige manier. Elk jaar hanteren verzekeraars ook weer nieuwe tarieven. De overstap maken is dus erg verstandig. Doe dit ieder jaar! Ieder jaar kun je uiteraard ook weer terecht op onze website voor de beste zorgdeals. Jij wilt natuurlijk niet te veel betalen voor je verzekering.

Onafhankelijk je zorgverzekering vergelijken 2024

Via onze website kun je onafhankelijk je zorgverzekering vergelijken voor het jaar 2024. Alle tarieven die zijn opgenomen in de zorgvergelijker zijn onafhankelijk tot stand gekomen. Je betaalt dus nooit te veel voor je verzekering. Wij hebben ook geen invloed op de prijzen en de actuele prijzen zijn daarmee opgenomen in het systeem. Mocht er iets wijzigen wordt dit direct weer toegepast in het vergelijkingssysteem. Soms kun je zelfs extra korting ontvangen als je kiest voor een vergelijking via onze site. Met verscheidene zorgverzekeraars hebben we speciale kortingsdeals afgesproken. Als je je verzekering via onze website afsluit kan je soms dus extra korting krijgen. Dat is natuurlijk wel zo fijn.

Wat verandert er in het aankomende jaar?

Elk jaar wordt bekend op Prinsjesdag wat er allemaal veranderd. Zo kan het eigen risico bijvoorbeeld veranderen. Gelukkig heeft het huidige kabinet alvast aangegeven dat de hoogte van het eigen risico in deze periode niet zal wijzigen. Dit zal dus 385 euro op jaarbasis blijven. Wel kunnen andere zaken nog veranderen. Hierbij kun je denken aan bepaalde dekkingen. Ook kunnen de kosten van een verzekering stijgen. Dat is echter nog niet bekend, omdat Prinsjesdag op moment van schrijven nog niet geweest is. Daarvoor zal je dus nog een beetje geduld moeten hebben.

Wanneer kan ik een zorgverzekering vergelijken 2024 en overstappen?

Wil je graag een zorgverzekering vergelijken voor het jaar 2024? En uiteraard de overstap maken naar een nieuwe aanbieder? Dan is het belangrijk om te weten wat de overstapdata zijn. Je kunt alleen overstappen vanaf halverwege november tot en met eind december. Als je je verzekering echter opzegt voor 31 december kun je ook nog in de maand januari overstappen. Alle nieuwe tarieven van verzekeraars moeten voor halverwege november vastgesteld worden. Deze kunnen dus niet meer wijzigen gedurende de overstapperiode. Het is dan ook raadzaam om direct halverwege november over te stappen. Je bent dan vlug overgestapt en je krijgt nooit te maken met een dubbel zorgcontract. Je nieuwe verzekeraar heeft immers meer dan voldoende tijd om alle wijzigingen door te geven. Bovendien vergeet je het dan ook niet meer. December is vaak een drukke periode met alle feestdagen en heb je minder tijd voor een overstap.

Zorgverzekering vergelijken 2024? Let hierop!

Wil je graag een zorgverzekering vergelijken voor het jaar 2024? Dan kun je op verschillende zaken letten. Zo kun je bijvoorbeeld in de periode halverwege november tot en met eind december de overstap maken, maar er zijn meer zaken waar je op kunt letten. Je kunt namelijk ook letten op hoe je vergelijkt. Zo kun je kiezen tussen de hoogte van het eigen risico, je kunt een zorgkeuze uitkiezen, je kunt aanvullende verzekeringen selecteren, je kunt bepaalde dekkingen selecteren en je kunt nog je betaalwijze selecteren. Eventueel kun je hierop filteren in het vergelijkingssysteem. Hieronder lees je daar meer over.

Eigen risico

In Nederland wordt gewerkt met een eigen risico. Als je naar het ziekenhuis gaat zullen de eerste kosten onder het eigen risico vallen. Dit is standaard 385 euro, maar als je vrijwel nooit in het ziekenhuis te vinden bent kun je ervoor kiezen om dat bedrag te verhogen naar maximaal 885 euro. Je kunt het bedrag eigen risico dus verhogen met 500 euro. Als je dat doet is het belangrijk dat je dit bedrag wel achter de hand hebt. Op die manier heb je wel geld in noodsituaties. Een huisartsbezoek en een aantal andere zaken vallen niet onder het eigen risico. Dit valt niet onder het eigen risico:

 • Zorgkosten via je huisarts;
 • Zorgkosten via kraamzorg;
 • Kinderen onder de 18 jaar betalen geen eigen risico;
 • Tandartskosten voor kinderen onder 18 jaar;
 • Vergoedingen vanuit aanvullende verzekeringen;
 • Wijkverpleging;
 • Diverse chronische ziekten;
 • Hulpmiddelen in bruikleen.

Voor deze zaken moet je wel eigen risico betalen:

 • Ambulancevervoer;
 • Bloedprikken;
 • Medicijnen;
 • Ziekenhuisopnames en –operaties;

Bepaal jouw zorgkeuze

In Nederland kun je ook je eigen zorgkeuze kiezen. Op die manier kun je een goedkope verzekering krijgen. Als je je zorgverzekering gaat vergelijken voor het jaar 2024 is het dus ook raadzaam om hierop te letten. Je hebt keuze uit verschillende zorgkeuzes: beperkte keuze, ruime keuze en vrije keuze. Hieronder volgt een overzicht van de verschillende keuzemogelijkheden.

 • Beperkte keuze (budgetpolis): je hebt keuze uit enkele zorgaanbieders. Kies je liever voor een zorgaanbieder die niet valt onder jouw verzekering? Dan moet je het resterende bedrag zelf bijbetalen. Dat geldt echter niet voor spoedeisende hulp, want dan kun je namelijk overal terecht. Zodra de spoedeisende hulp klaar is zal je moeten vertrekken naar een andere zorgaanbieder indien je zorg nodig hebt;
 • Ruime keuze (naturapolis): je kunt ook kiezen voor een naturapolis. In dat geval heb je een breder keuzepakket. In dit geval zal je dus ook een volledige vergoeding ontvangen via jouw zorgverzekering;
 • Vrije keuze (restitutiepolis): bij dit pakket kun je daadwerkelijk overal terecht. De kosten altijd vergoed voor je zorgverzekeraar. Het maakt dus ook niet uit voor welke zorgverlener je kiest. Je kunt bij elk ziekenhuis terecht.

Aanvullende verzekeringen

Als je je zorgverzekering 2024 gaat vergelijken is het ook belangrijk dat je keuzes maakt voor je aanvullende verzekeringen. Sommige mensen hebben geen aanvullende zorgverzekering nodig, terwijl anderen dat wel nodig zijn. Als je zwaar werk verricht of veel sport kan het raadzaam zijn om een verzekering voor fysiotherapie af te sluiten. Zo zijn er een aantal zaken waar je op kunt letten. Hieronder volgt een overzicht van de verschillende aanvullende verzekeringen. Loop dit goed na en ga na of je dit echt nodig hebt.

 • Fysiotherapie: via je basisverzekering wordt fysiotherapie zeer beperkt vergoed. Als je zwaar werk verricht of je sport veel kan het raadzaam zijn om een aanvullende verzekering voor fysiotherapie af te sluiten. Uiteraard bepaal jij dit helemaal zelf. Vergelijk de kosten via het vergelijkingssysteem;
 • Alternatieve geneeswijzen: wil je graag gebruikmaken van alternatieve geneeswijzen? Dan kan dat ook. Hierbij kun je onder andere denken aan mindfulness of andere afwijkende manieren van de reguliere geneeskunde;
 • Lenzen en brillen: draag je een bril of heb je lenzen? Mogelijk kan deze aanvullende verzekering dan handig zijn. Wel is het belangrijk om de voorwaarden goed door te lezen, want niet alles wordt vergoed;
 • Tandarts: verwacht je het aankomende jaar een hoge tandartsverzekering? Dan kun je eventueel kiezen voor een aanvullende tandartsverzekering. Je hebt keuze uit verschillende aanvullende verzekeringen op dit gebied;
 • Orthodontie tot 18 jaar: orthodontie wordt vrijwel nooit vergoed vanuit de basisverzekering. Heeft je kind een beugel nodig? Dan kan je je hier dus tegen verzekeren. Dit traject heeft een aantal vaste tarieven en deze tarieven kun je opvragen bij je orthodontist.

Kies je type dekking

Als je zorgverzekering vergelijken gaat voor 2024 kun je ook nog kiezen tussen verschillende dekkingen. Zo kun je je simpelweg nationaal verzekeren, maar je kunt ook kiezen voor een Europese of zelfs internationale verzekering. Als je veel op reis gaat naar het buitenland kan een Europese of internationale dekking raadzaam zijn. Vaak betaal je hier maar weinig voor, maar je bent wel veel beter verzekerd in het buitenland. In sommige gevallen ben je hier ook voor verzekerd via een reisverzekering. Heb je geen reisverzekering? Zorg er dan in ieder geval voor dat je op deze manier wel verzekerd bent. Daarmee kan je een hoop ellende voorkomen.

Je betaalmethode

Als je je zorgverzekering gaat vergelijken voor 2024 heb je ook keuze tussen verschillende betaalwijzen. Zo kun je je verzekering op jaarbasis betalen, maar je kunt ook kiezen voor een maandbedrag. Als je kiest voor jaarlijks betalen kun je een flinke korting krijgen. Bovendien kan je ook geld besparen als je veel vermogen op je bank hebt staan. Immers hoef je minder belasting te betalen als je deze factuur in een keer voldoet in december. Je vermogen wordt vastgesteld op 1 januari, dus als je 1.000 euro lichter bent voor je verzekering zal dat weer een aantal euro’s schelen.

Zorgverzekering vergelijken 2024: zo werkt het

Een zorgverzekering vergelijken 2024 is ontzettend verstandig. Gelukkig is dit ook nog eens bijzonder eenvoudig. Je kunt namelijk ons vergelijkingssysteem raadplegen en hier gewoonweg alle benodigde gegevens invoeren. Je voert als eerste je leeftijd en vervolgens geef je aan wat voor jou van belang is. Wil je graag bepaalde aanvullende verzekeringen? Dan kun je dat selecteren. Ook kun je je manier van betalen selecteren en kun je je dekking aangeven.

Heb je je geschikte verzekering gevonden? Dan kun je deze selecteren door te klikken op ‘aanvragen’. Je kunt vervolgens je gegevens achterlaten en de overstap wordt uiteraard verder voor je geregeld. Natuurlijk ontvang je een bevestiging van je nieuwe verzekeraar zodat dat ook in orde is. Je weet dan zeker dat je bent overgestapt.

14 dagen bedenktermijn

Als je bent overgestapt van zorgverzekeraar heb je nadien altijd nog 14 dagen bedenktermijn. Binnen deze periode kun je je nieuwe verzekering dus nog opzeggen als je dat graag wilt. Heb je je toch bedacht? Geen probleem, want je kunt je verzekering dus nog opzeggen. Als je je verzekering annuleert binnen deze termijn kun je opnieuw je zorgverzekering vergelijken voor het jaar 2024. Heb je je nieuwe verzekering geannuleerd in februari? Dan kan dat niet meer en blijf je klant bij je huidige verzekeraar.

De overstap wordt geregeld

Als je bent overstapt van verzekeraar wordt de overstap voor je geregeld. Je oude zorgcontract wordt dus voor je opgezegd en daardoor heb je ook maar weinig werk van je overstap. Op die manier ben je er ook van verzekerd dat je niet onnodig dubbel verzekerd bent. Wel zo handig als je de overstap maakt.

Waarom zorgverzekering vergelijken 2024 via Vergelijker.net?

Vergelijker.net werkt volledig onafhankelijk en rekent daarom zeer scherpe tarieven. Wil je graag een zorgverzekering vergelijken 2024 via onze website? Geniet van de volgende voordelen:

 • Onafhankelijk vergelijken voor de beste deal;
 • Alle zorgverzekeraars in Nederland in het vergelijkingssysteem;
 • 14 dagen bedenktermijn;
 • Gratis overstapservice;
 • Extra scherpe tarieven en actiedeals.

Heb je nog vragen?

Heb je nog vragen over je overstap of over het vergelijken? Neem dan gerust contact met ons op. We helpen jou maar al te graag met je overstap. Op werkdagen zijn wij bereikbaar en dan kun je ons te allen tijde een berichtje sturen. Je kunt snel een reactie van ons verwachten en op die manier kun je dus ook vlot je overstap maken. De zorgverzekering vergelijken 2024 was nog nooit zo gemakkelijk en geld besparend!