Vergelijker: autoverzekering

Autoverzekering vergelijken

Autoverzekering vergelijken

Je komt er niet onderuit: als autobezitter ben je verplicht een autoverzekering af te sluiten. Die maandelijkse premie voor je autoverzekering moet je dus wel betalen, maar je kunt er wel voor zorgen dat de maandelijkse kosten van je verzekering zo laag mogelijk zijn. Hoe? Dat is eenvoudig. Het enige wat je hoeft te doen om de goedkoopste verzekering te vinden voor jouw auto, is de beschikbare autoverzekeraars met elkaar vergelijken.

De verschillende soorten autoverzekeringen

Voor we je meer vertellen over autoverzekeringen vergelijken, is het goed om te weten welke soorten autoverzekeringen er zijn. Voor je autoverzekeringen met elkaar gaat vergelijken, moet je namelijk bepalen welke verzekering je af wil sluiten voor jouw auto.

De meest eenvoudige én goedkope autoverzekering is de WA-autoverzekering. Deze autoverzekering dekt alleen de schade die je met jouw auto bij anderen veroorzaakt. Veroorzaak je een ongeluk? Dan betaalt de verzekeringsmaatschappij de schade die je bij een ander hebt veroorzaakt. De schade aan je eigen auto betaal je zelf.

Veel mensen met een oudere auto vinden de minimale dekking van de WA-verzekering prima. Mensen met een jongere auto sluiten liever een wat uitgebreidere verzekering af. Dit kan de WA + beperkt casco autoverzekering of de WA + volledig casco autoverzekering zijn.

De WA + beperkt casco autoverzekering

De WA + beperkt casco autoverzekering dekt niet alleen de schade die je bij anderen veroorzaakt, maar ook (een deel van) de schade aan je eigen voertuig. Niet in alle situaties, maar in bepaalde omstandigheden. Is jouw auto bijvoorbeeld beschadigd door een inbraak, een brand of een harde storm? Dan krijg je geld van de verzekeraar. Bij schade door een ongeluk, die door jouw fout veroorzaakt werd, krijg je echter geen geld.

De WA + beperkt casco autoverzekering wordt doorgaans afgesloten door mensen met een vrij jonge auto, van tussen de 6 en 10 jaar oud. Hun auto is niet gloednieuw meer, maar nog wel nieuw genoeg om een wat uitgebreidere autoverzekering af te sluiten.

De WA + volledig casco autoverzekering

De WA + volledig casco autoverzekering is de verzekering met de meest uitgebreide dekking. Deze verzekering vergoedt de schade die je bij anderen veroorzaakt, plus een groot deel van je eigen schade. Veroorzaak je een ongeluk? Dan krijg je de schade van de andere betrokken automobilist vergoed, maar ook je eigen schade. 

Welke dekking past bij jou?

Heb je een vrij oude auto? Dan heeft het geen zin om een dure autoverzekering af te sluiten. De extra kosten die je voor deze verzekering betaalt, haal je er namelijk niet uit. Heb je schade aan je eigen auto? Dan betaal je deze gewoon zelf. Omdat je auto al wat ouder is, zijn de reparatiekosten doorgaans toch wat lager. En is je auto ernstig beschadigd? Dan kun je wellicht beter een nieuwe kopen, aangezien je auto toch al wat ouder is. Een auto van 10 jaar en ouder kun je dan ook het beste verzekeren met de eenvoudige WA-autoverzekering.

De WA + beperkt casco autoverzekering wordt doorgaans afgesloten door mensen met een vrij jonge auto, van tussen de 6 en 10 jaar oud. Hun auto is niet gloednieuw meer, maar nog wel nieuw genoeg om een wat uitgebreidere autoverzekering af te sluiten. Als de WA-autoverzekering net niet voldoende dekking biedt voor jouw auto, kies je voor de WA + beperkt casco autoverzekering.

De WA + volledig casco autoverzekering sluit je af voor een gloednieuwe auto, van maximaal enkele jaren oud. Omdat je auto nog zo jong is, wil je deze goed beschermen tegen eventuele schade. Met de WA + volledig casco autoverzekering bescherm je jouw gloednieuwe auto het beste. En heb je je auto alweer enkele jaren? Dan sluit je een WA + beperkt casco autoverzekering af. De dekking van deze verzekering is wat minder breed dan de dekking van de WA + volledig casco autoverzekering, maar is prima voor jouw inmiddels al wat oudere auto.

Autoverzekeringen vergelijken

Als je hebt besloten wat voor soort autoverzekering je af wil sluiten, kun je de goedkoopste autoverzekering zoeken. Dit lijkt misschien lastig gezien het grote aanbod autoverzekeringen in ons land, maar in feite is dit helemaal niet moeilijk.

Om de goedkoopste autoverzekering te vinden, hoef je autoverzekeringen alleen met elkaar te vergelijken. Dit doe je niet op eigen houtje, maar door onze online vergelijker te gebruiken. Voor je start met vergelijken, geef je aan wat voor soort autoverzekering je af wil sluiten. Heb je aanvullende eisen voor jouw autoverzekering? Dan kun je deze eisen ook doorgeven aan de online vergelijker.

Vervolgens zal de online vergelijker elke autoverzekering berekenen en die bij jou passen als eerste laten zien. Deze autoverzekeringen worden in een duidelijk overzicht getoond. Per autoverzekering kun je precies zien hoeveel je voor deze verzekering moet betalen. Vergelijk de kosten van diverse autoverzekeringen met elkaar en je vindt vanzelf de goedkoopste autoverzekering. Nu je dit weet kun je de voordeligste autoverzekering afsluiten. Nu heb je niet alleen een goede verzekering afgesloten voor je auto, maar ook een goedkope. Met jouw goedkope autoverzekering bespaar je jaarlijks tientallen tot zelfs honderden euro’s.