Vergelijker: autoverzekering

Autoverzekering berekenen

Autoverzekering berekenen

Als autobezitter ben je verplicht om een autoverzekering af te sluiten. Zonder autoverzekering mag je de weg niet op. De maandelijkse kosten die je aan jouw autoverzekering moet betalen, kun je dus niet vermijden. Wel kun je ervoor zorgen dat deze kosten zo laag mogelijk blijven. Hoe je dit doet? Dat lees je op deze pagina.

De kosten van je autoverzekering

Voor we je vertellen hoe je de goedkoopste autoverzekering af kunt sluiten, is het goed om te weten hoe de kosten van jouw autoverzekering bepaald worden. De kosten van je autoverzekering zijn namelijk afhankelijk van diverse factoren. De twee belangrijkste factoren worden hieronder kort beschreven.

De dekking van je autoverzekering

Er zijn drie soorten autoverzekeringen. De goedkoopste autoverzekering is de WA-autoverzekering. Deze verzekering dekt alleen de schade die je bij anderen veroorzaakt, bijvoorbeeld bij een ongeluk. De schade die je zelf hebt, krijg je niet vergoed. De WA-autoverzekering is verplicht.

Vind je de dekking van de WA-autoverzekering niet goed genoeg? Dan kun je een WA + beperkt casco autoverzekering afsluiten. Deze verzekering vergoedt niet alleen de schade die je bij anderen veroorzaakt, maar in sommige gevallen ook de schade aan je eigen auto. Is je auto bijvoorbeeld beschadigd door een storm, door een brand of door een inbraak? Dan krijg je geld van je verzekeraar. Logischerwijs is de WA + beperkt casco autoverzekering duurder dan de WA-autoverzekering.

Tot slot is er nog de WA + volledig casco autoverzekering. Deze autoverzekering dekt de schade die je bij anderen veroorzaakt, plus een groot deel van de schade aan je eigen auto. Krijg je bijvoorbeeld een ongeluk? Dan krijg je de schade die je bij anderen hebt veroorzaakt vergoed, maar ook de schade aan je eigen voertuig. De WA + volledig casco autoverzekering wordt ook wel de allrisk autoverzekering genoemd en is de duurste verzekering van de drie.

Aanvullende verzekeringen

Breid je jouw autoverzekering uit met aanvullende verzekeringen? Dan ben je ook duurder uit. Sluit je bijvoorbeeld een aanvullende verzekering voor inzittenden af, dan wordt jouw maandelijkse premie hoger. Neem je ook nog een aanvullende verzekering voor rechtsbijstand, dan gaat de premie nog meer omhoog. Dit werkt hetzelfde als bij de zorgverzekering. Breid je jouw basisverzekering uit met aanvullende verzekeringen, dan wordt de premie hoger. Dit betekent dat de kosten van je verzekering omhoog gaan.

De kosten van je autoverzekering berekenen

Wil je de kosten van je autoverzekering berekenen? Bepaal dan eerst voor jezelf wat voor soort autoverzekering je af wil sluiten. Vind je de WA-autoverzekering voldoende of neem je liever een WA + beperkt casco of WA + volledig casco autoverzekering? Hoe groter de dekking, des te hoger de kosten. Vervolgens bepaal je of je jouw verzekering wel of niet uit wil breiden met aanvullende verzekeringen. Houd er rekening mee dat je met aanvullende verzekeringen duurder uit bent.

Als je weet wat voor soort autoverzekering je af wil sluiten en of je wel of geen aanvullende verzekeringen wil, kun je de kosten van jouw autoverzekering berekenen. Dit doe je met een handige online tool van een verzekeringsmaatschappij die autoverzekeringen aanbiedt. Je vult in wat voor verzekering je af wil sluiten, je geeft informatie over je auto en de tool berekent direct de maandelijkse en jaarlijkse kosten van je autoverzekering. Nu weet je precies waar je aan toe bent als je een autoverzekering afsluit.

De goedkoopste autoverzekering afsluiten

Niet alle verzekeringsmaatschappijen hanteren dezelfde kosten. De kosten die jij met die handige online tool berekend hebt, staan dus zeker niet vast. Vind je een verzekeringsmaatschappij met lagere tarieven, dan ben je veel goedkoper uit.

Wil jij de goedkoopste autoverzekering vinden? Sluit dan niet de eerste verzekering af die je in jouw online zoektocht tegenkomt, maar vergelijk autoverzekeringen met elkaar. Dit doe je met onze handige autoverzekering vergelijker.

In onze vergelijker vul je in wat voor soort autoverzekering je af wil sluiten. Ook vul je wat gegevens in van jezelf en van je auto. De online tool gaat nu op zoek naar autoverzekeringen die bij jou passen. Deze verzekeringen worden in een handig overzicht weergegeven, inclusief de kosten van de autoverzekeringen. Je kunt deze kosten eenvoudig en snel met elkaar vergelijken. Zo vind je vanzelf de goedkoopste autoverzekering. Zo kun je direct online de autoverzekering afsluiten.