Vergelijker: autoverzekering

Autoverzekering afsluiten

Autoverzekering afsluiten online

Heb je een auto? Dan ben je verplicht een verzekering voor dit voertuig af te sluiten. Zonder autoverzekering mag je de weg namelijk niet op. Wil jij een goede, maar ook een goedkope autoverzekering afsluiten? Dan gebruik je de online vergelijker om de beste en de goedkoopste autoverzekering te vinden. Deze autoverzekering kun je eenvoudig en snel online afsluiten, zodat je goed verzekerd de weg op kunt gaan.

Verschillende soorten autoverzekeringen

Er zijn drie soorten autoverzekeringen. De meeste mensen die zo goedkoop mogelijk uit willen zijn, kiezen ervoor een WA autoverzekering af te sluiten. De afkorting ‘WA’ staat voor ‘wettelijke aansprakelijkheid’. De WA autoverzekering is de goedkoopste autoverzekering van de drie. Deze verzekering dekt alleen de schade waarvoor je als autobezitter wettelijk aansprakelijk bent. Ben je betrokken bij een ongeluk? Dan krijg je alleen de schade vergoed die je bij een ander hebt veroorzaakt. De schade aan je eigen voertuig moet je zelf betalen.

Wil je niet alleen een vergoeding krijgen voor de schade die je bij een ander hebt veroorzaakt, maar ook voor je eigen schade? Dan sluit je een WA + beperkt casco autoverzekering of een WA + volledig casco autoverzekering. Meer over deze verzekeringen, lees je in onderstaande alinea’s.

De WA + beperkt casco autoverzekering

De WA + beperkt casco autoverzekering heeft niet alleen de verplichte WA-dekking, maar dekt ook een deel van de schade aan je eigen auto. Wel moet je aan bepaalde voorwaarden voldoen als je ook de schade aan je eigen auto vergoed wil krijgen van deze autoverzekering. Je krijgt schade door diefstal, een brand, harde hagel, een storm of ruitbreuk bijvoorbeeld wel vergoed, maar de schade door een ongeluk door jouw fout niet.

De meeste mensen met een WA + beperkt casco autoverzekering hebben een vrij jonge auto. De auto is niet meer gloednieuw en daarom is een WA + volledig casco autoverzekering wat te duur, maar de WA-autoverzekering biedt weer niet voldoende dekking voor hun nieuwe voertuig. Heb je een auto die 6 tot 10 jaar oud is, dan is de WA + beperkt casco autoverzekering zeker iets voor jou.

De WA + volledig casco autoverzekering

De WA + volledig casco autoverzekering heeft de meest uitgebreide dekking. Met deze autoverzekering krijg je niet alleen geld als je schade veroorzaakt bij een ander, maar ook bij schade aan je eigen auto. Niet altijd, maar wel in vele verschillende situaties.

De meeste mensen die een WA + volledig autoverzekering afsluiten, hebben een nieuwe auto. Zij willen deze auto beschermen tegen diverse vormen van schade en sluiten daarom een autoverzekering met een zeer uitgebreide dekking af. Is jouw auto 5 jaar of ouder? Dan raden wij je aan om een WA + beperkt casco autoverzekering af te sluiten. Alleen als jouw auto pas enkele jaren oud is, is de WA + volledig casco autoverzekering geschikt.

Aanvullende dekkingen

Je kunt ervoor kiezen om de standaard dekking van jouw autoverzekering uit te breiden met een of meerdere aanvullende dekkingen. Zo kun je jouw autoverzekering uitbreiden met een aanvullende verzekering voor inzittenden. Heb je een aanvullende verzekering voor inzittenden en krijg je een ongeluk? Dan krijg je niet alleen de schade aan je voertuig vergoed, maar ook de schade die jij en de andere inzittenden hebben opgelopen. Ook als je het auto-ongeluk zelf veroorzaakt hebt.

Daarnaast is er nog de aanvullende verzekering voor rechtsbijstand. Met deze verzekering krijg je de kosten van juridische specialisten vergoed. Moet je bijvoorbeeld een advocaat inhuren omdat je bij een ongeluk betrokken bent geraakt? Dan hoef je de kosten van deze juridische bijstand niet zelf te betalen. Ook als je schade moet verhalen bij de verzekeraar van de schuldige partij en hier een jurist voor inhuurt, krijg je de kosten van deze jurist van de verzekering vergoed.

Autoverzekeringen vergelijken

Wil jij de beste en de goedkoopste autoverzekering vinden? Sluit dan niet zomaar de eerste autoverzekering af die je tegenkomt, maar steek tijd in het autoverzekering vergelijken. Door autoverzekeringen met elkaar te vergelijken, vind je de verzekering met de beste dekking. Dit is de dekking die het beste bij jou en jouw auto past. Ook vind je de goedkoopste autoverzekering. Dit is nuttig, want met de goedkoopste autoverzekering kun je veel geld besparen. Je maandelijkse besparing is misschien slechts enkele euro’s, maar jaarlijks levert je dit toch enkele tientallen euro’s op.

Met onze online vergelijker kun je autoverzekeringen eenvoudig en snel met elkaar vergelijken. Voor je het weet, heeft onze online vergelijker de beste en de goedkoopste autoverzekering voor je gevonden. Deze verzekering kun je direct online afsluiten, zodat je goed verzekerd de weg op kunt.