Vergelijker: energie

Energieleveranciers

Energieleveranciers vergelijken

In 2014 werd de energiemarkt geliberaliseerd. Voor die tijd mocht je zelf niet kiezen bij welke energieleverancier je stroom en gas af wilde nemen. Nu is dit wel mogelijk. Je mag nu helemaal zelf kiezen bij welke energieleverancier je klant wil worden en dit brengt veel vrijheid met zich mee. Je kunt energie vergelijken om de beste en de goedkoopste energiedeal te vinden.

Hoewel de energiemarkt al vele jaren geleden geliberaliseerd is, zijn er nog veel mensen die al vele jaren klant zijn bij dezelfde energieleverancier. Zonde, want je kunt veel geld besparen door klant te worden van een goedkopere energieleverancier. Wil jij zo min mogelijk geld betalen voor je stroom en gas? Blijf dan niet jarenlang klant bij dezelfde energieleverancier, maar zoek de goedkoopste energieleverancier als je over mag stappen. Stap je over naar deze energieleverancier, dan bespaar je jaarlijks honderden euro’s. Op deze manier profiteer je pas écht van de liberalisering van de energiemarkt!

Energieleveranciers in Nederland

In 2004 waren er slechts 10 energieleveranciers actief in Nederland. Tegenwoordig is dit wel anders. Als je een nieuw energiecontract af wil sluiten, kun je uit vele verschillende contracten van vele verschillende energieleveranciers kiezen.

Bekende energieleveranciers

Enkele bekende energieleveranciers in Nederland, zijn Budget Energie, DealDirect, EnergieDirect, Essent, Eneco, Engie, Greenchoice, NLE, Nuon, Oxxio, PowerPeers, Pure Energie, Qurrent, United Consumers en Vandebron.

In onze online vergelijker worden al deze energieleveranciers meegenomen. Dit betekent dat je de energiecontracten van alle energieleveranciers die hierboven genoemd worden, met elkaar kunt vergelijken.

Grijze energie en groene energie

Sommige energieleveranciers leveren enkel grijze energie. Andere energieleveranciers leveren enkel groene stroom. Dan zijn er ook nog energieleveranciers die zowel grijze als groene energie leveren. Wat voor energie je ook wil gebruiken in huis: je vindt altijd wel een energieleverancier die bij jou past.

De goedkoopste energieleverancier vinden

Natuurlijk wil je te allen tijde energie kunnen gebruiken. Je hebt energie simpelweg nodig om prettig te kunnen leven in je huis. Het is echter niet de bedoeling om onnodig te veel te betalen voor jouw energie. Wil je altijd stroom en gas kunnen gebruiken, maar dan wel voor een eerlijke prijs? Dan ga je op zoek naar de goedkoopste energieleverancier.

Word je klant bij de goedkoopste energieleverancier, dan kun je veel geld besparen. Is de goedkoopste energieleverancier bijvoorbeeld 10 euro goedkoper dan je huidige energieleverancier? Dan bespaar je maandelijks 10 euro en jaarlijks 120 euro. Sluit je een contract voor twee jaar af, dan is je totale besparing 240 euro. Voor deze besparing hoef je eigenlijk niets te doen. Je hoeft alleen klant te worden van de goedkoopste energieleverancier. Dat geld heb je dus gemakkelijk verdiend!

Onze online vergelijker kan je helpen de goedkoopste energieleverancier te vinden. Je vult enkele gegevens in, geeft aan wat voor soort energie je wil gebruiken (groen uit Nederland, groen uit Europa of grijs) en onze vergelijker gaat aan de slag. De tool laat je alle energiecontracten zien die aan jouw eisen voldoen. Jij hoeft deze energiecontracten alleen nog met elkaar te vergelijken. Omdat ze in een duidelijk overzicht staan, is de vergelijking zo gemaakt. In een mum van tijd weet je wat de goedkoopste energieleverancier van Nederland is.

Overstappen naar een nieuwe energieleverancier

Heb jij onze online vergelijker gebruikt en heb je de goedkoopste energieleverancier gevonden? Dan kun je direct overstappen. Dit doe je door aan de betreffende energieleverancier door te geven dat je klant wil worden. Ook geef je je gegevens door aan de energieleverancier, zodat jouw aanvraag direct in behandeling wordt genomen. Jouw nieuwe energieleverancier zorgt ervoor dat het contract bij je huidige energieleverancier wordt opgezegd. Voor je het weet, is jouw overstap gelukt en kun je goedkopere energie gebruiken.

Tip: controleer voor het overstappen of de einddatum van je huidige energiecontract al voorbij is. Is je contract nog actief? Dan mag je nog niet overstappen. Pas als de einddatum van je contract in het verleden ligt, is overstappen naar de goedkoopste energieleverancier mogelijk.  Stap je eerder over, dan kun je een boete krijgen. Hierdoor is jouw totale besparing van de goedkopere energie een stuk kleiner. Wij raden je dan ook aan om pas over te stappen als dit mogelijk is volgens de voorwaarden in je contract.