Vergelijker: energie

Energie vergelijken

Energie vergelijken en besparen

Iedere maand maak je geld over naar je energiemaatschappij. Wil je jouw vaste lasten voor energie flink verlagen? Dan loont het om energiecontracten van diverse aanbieders met elkaar te vergelijken. Met energie vergelijken vind je gemakkelijk en snel de energieleveranciers met een goedkoper energiecontract, waar jij jaarlijks tientallen tot zelfs honderden euro’s mee kunt besparen.

Waarom energie vergelijken?

De meeste mensen die energiecontracten met elkaar vergelijken, doen dit om het goedkoopste energiecontract te vinden. Vind je het goedkoopste energiecontract met energie vergelijken, dan kun je veel geld besparen. De maandelijkse besparing is misschien niet zo hoog, maar de jaarlijkse besparing loopt al snel hoog op.

Stel, je betaalt nu iedere maand 130 euro voor je elektriciteit en gas. Door energiecontracten met elkaar te vergelijken, heb je een contract gevonden dat je voor 113 euro per maand af kunt sluiten. Stap je over op dit energiecontract, dan bespaar je maandelijks 17 euro op je energie. Jaarlijks levert dit een besparing van 204 euro op. En hier hoef je helemaal niets voor te doen. Om dit geld te besparen, hoef je enkel energie te vergelijken en het goedkoopste energiecontract af te sluiten.

Hoe werkt het?

Energie vergelijken lijkt misschien moeilijk, maar is in feite erg gemakkelijk. Wij hebben hier namelijk een gebruiksvriendelijke online tool voor ontwikkeld, ook wel een online energievergelijker genoemd. Hieronder lees je meer over energie vergelijken met onze handige energievergelijker.

Energie vergelijken met de online energievergelijker

Voor je onze tool kunt gebruiken voor energie vergelijken, vul je wat gegevens in. Je geeft niet alleen aan hoe jouw huishouden eruit ziet, maar ook waar je woont. Ook geef je aan wat jouw huidige energieverbruik is en wat voor metertype je hebt. Kies je voor groene stroom of niet? Heb je al je gegevens ingevuld? Dan kun je direct starten met vergelijken. Alle contracten die onze online vergelijker op een rijtje heeft gezet, kun je met elkaar vergelijken. Voor je het weet, heb je de goedkoopste energieleverancier gevonden. Bij deze energieleverancier kun je een nieuw energiecontract afsluiten. Hierna profiteer je van een flinke besparing op je energierekening.

Aanbiedingen van energieleveranciers vergelijken

De vele energieleveranciers die in ons land actief zijn, concurreren veel met elkaar. Om zo veel mogelijk klanten bij elkaar weg te kapen, introduceren ze diverse interessante aanbiedingen. In onze vergelijker worden deze aanbiedingen ook meegenomen. Profiteer je van een interessante aanbieding, dan kun je nog meer geld besparen op je energierekening. Het is dan ook zeker om op de aanbiedingen te letten als je energiecontracten met elkaar vergelijkt. Onze energievergelijker helpt je hierbij.

Een nieuw energiecontract afsluiten

Wil jij geld besparen op je energiekosten? Vergelijk energiecontracten dan met elkaar en je vindt vanzelf het goedkoopste energiecontract. Dit energiecontract kun je direct afsluiten. Na het afsluiten van jouw nieuwe energiecontract bespaar je maandelijks een flink bedrag. De jaarlijkse besparing loopt nog hoger op.

Tip: controleer goed wanneer je over kunt stappen naar een nieuwe energieleverancier. Is jouw energiecontract nog niet voorbij? Dan kun je een boete krijgen voor overstappen. Hierdoor is je besparing direct minder groot. Als je energiecontract nog niet voorbij is, kun je beter even wachten met overstappen. Is de einddatum van je contract voorbij, dan is overstappen zonder boete wel mogelijk. In dit geval kun je direct starten met energie vergelijken.