Streamingdiensten vergelijken

Wat is het verschil tussen de verschillende streamingdiensten die worden aangeboden? Welk platform biedt voor mij de meest interessante content? Welke is het meest voordelig voor mij? In dit artikel lees je alles over de verschillen die jij moet weten tussen de populaire streamingdiensten die er zijn. Van drie populaire streamingdiensten hebben we relevante informatie en de voor- en nadelen voor jou op een rijtje gezet, zodat jij een realistisch beeld krijgt van de belangrijkste verschillen tussen de streamingdiensten.

Streamingdiensten Nederland

In Nederland worden er veel verschillende streamingdiensten aangeboden. Zoals je vroeger op vrijdagavond voor de buis ging hangen om lekker te zappen, kun je nu uit het ontelbare aanbod kiezen van de streamingdiensten waar je account hebt. Voorbeelden van populaire streamingdiensten in Nederland zijn Netflix, Videoland en Disney+. Van deze drie bekende streamingdiensten hebben we de belangrijkste voor- en nadelen voor je op een rijtje gezet, zodat je een beeld hebt van op welke details je kunt letten wanneer je gaat vergelijken. 

Netflix

Netflix is de bekendste streamingdienst die er is. Voordelen: je kunt de inhoud downloaden, zodat je het offline kunt bekijken, het biedt een enorm aanbod van series, films en shows, je hebt nooit te maken met reclames en het biedt verschillende soorten lidmaatschappen. De nadelen zijn dat de nieuwste afleveringen of films niet beschikbaar zijn en de selectie aan aanbod is afhankelijk van je locatie. De kosten voor een standaard abonnement gaat van €10,99 naar €13,99.

Videoland

Wanneer je gek bent op Nederlandse films en series, dan biedt Videoland veel voordelen. Het heeft namelijk een groot aanbod aan Nederlandse content. Een abonnement op Videoland is goedkoper dan een abonnement op Netflix. Op videoland kun je series al vooruitkijken en wanneer je een abonnement afsluit, mag je gebruik maken van een proefabonnement. De nadelen van Videoland zijn dat het aanbod aan internationale films en series matig is en dat de kwaliteit van het aanbod wat meer gericht is op entertainment dan ook kwalitatieve inhoud. Daarentegen hoeft dat niet altijd een nadeel te zijn. Dit is natuurlijk afhankelijk van je kijk behoefte. De kosten voor een abonnement op Videoland bedragen €4,99.

Disney+

Ben je een Disney Fan? Dan is het wel duidelijk dat Disney+ vooral voordelen voor jou biedt. Daarnaast biedt het platform ook ander aanbod. Hierbij kun je denk aan titels zoals How I Met Your Mother, Die Hard en Prison Break. Het voordeel van Disney+ is dan ook dat het een breed aanbod biedt aan content. Het nadeel van Disney+ is dat wanneer je aanbod van ‘Star’ wil kijken (wat ook aangeboden wordt op Disney+), je extra moet betalen. De kosten van een abonnement op Disney+ bedroeg altijd €8,99 per maand. Tegenwoordig betaal je op jaarbasis en dat bedraagt €89,90.

Nieuwe Streamingdiensten

Aangezien streamingdiensten erg populair zijn, komen er regelmatig nieuwe platforms op de markt. In 2022 komen er in Nederland verschillende nieuwe streamingdiensten: HBO Max, Viaplay en SkyShowtime. HBO Max is een streamingdienst van Warner Bros. Verschillende films en series die daar op te zien zijn, zijn Friends, Game of Thrones, Rick and Morty en Harry Potter. Naast HBO Max, is ook Viaplay een nieuw platform. Naast films en series kun je hier ook sport op bekijken, zoals Formule 1 en internationale voetbalcompetities. Tot slot SkyShowtime. Helaas is hier de releasedatum hierover nog niet bekend. Het is van Comcast Corporation en Paramount Global. Het aanbod zal onder andere bestaan uit Universal Pictures, DreamWorks en Paramount+.

Streamingdiensten opzeggen

Disney Plus opzeggen? Op de website van Xpendy regel je gemakkelijk je opzegging voor Disney Plus. Op de website selecteer je Disney Plus, waarna je op de opzegpagina terecht komt. Op de opzegpagina vul je alle relevante gegevens in die betrekking hebben op je abonnement, zoals je NAW-gegevens (naam, adres en woonplaats). Op basis van de door jou ingevulde gegevens wordt er automatisch een opzegbrief gegenereerd. De opzegbrieven bij Xpendy worden altijd aangetekend verzonden naar de organisatie waar je je opzegging wil plaatsen. Met een opzegging bij Xpendy ben je altijd gegarandeerd van een succesvolle opzegging, omdat bedrijven altijd verplicht zijn om aangetekende opzegbrieven in behandeling te nemen. Naast Disney Plus kun je via Xpendy veel andere abonnementen opzeggen. Dit gaat van sportschoolabonnementen, tot aan datingapps, tot aan telecom abonnementen.